Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ισπανικά σχολεία επιλέγουν Ubuntu Linux-ΝΕWPOST.GR




Τα ισπανικά σχολεία επιλέγουν Ubuntu Linux


Τα ισπανικά σχολεία επιλέγουν Ubuntu Linux
Αν και η Ισπανία δεν αντιμετωπίζει τόσο έντονο οικονομικό πρόβλημα όσο η Ελλάδα, παρόλα αυτά τα σχολεία της αποφάσισαν να μειώσουν κατά πολύ τα λειτουργικά τους έξοδα στρεφόμενα στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν 220.000 υπολογιστές σε σχολεία της Ανδαλουσίας έχουν πλέον για λειτουργικό το Ubuntu. Μάλιστα δεν περιορίστηκαν στην κανονική έκδοση αλλά σε μια παραλλαγή του που εκδίδει η ίδια η Canonical (η εταιρεία που βγάζει και το ίδιο το Ubuntu).

Πρόκειται για το Edubuntu το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο για χρήση από σχολεία και γενικώς από εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή όμως για τα ισπανικά σχολεία; Καταρχάς, όπως ήδη αναφέραμε, πολύ λιγότερα έξοδα καθώς το Ubuntu είναι εντελώς δωρεάν και επιπλέον περιέχει το δωρεάν αντίστοιχο του Office το LibreOffice με την ίδια ακριβώς λειτουργικότητα. Επίσης δεδομένου ότι το Ubuntu λειτουργεί άνετα σε παλιούς υπολογιστές, δεν χρειάζεται ανανέωση του hardware και αγορά νέου εξοπλισμού.

Επιπλέον όμως πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς και το Ubuntu είναι σχεδόν αδύνατο να προσβληθεί από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό. Οπότε η χρήση firewall και antivirus δεν είναι απαραίτητη.

Πηγή: proho.gr




Τα ισπανικά σχολεία επιλέγουν Ubuntu Linux

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.