Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Από το σημερινό 2ο workshop του προγράμματος 7eu vet ...

Έρευνά για την επαγγελματική εκπαίδευσή σε επτά διαφορετικες ευρωπαϊκές χώρες. ...

Το 7EU VET είναι Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Lifelong Learning Programme), στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή  κ. Ν. Σακκά (Tμ. Μηχανολογίας, Ηράκλειο) και άλλες 6 χώρες και σκοπό έχει την προώθηση της ελκυστικότητας και της ποιότητας τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη μελέτη της διαχείρισης των συστημάτων τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης και βελτίωση της κατανόησης των συνδέσμων μεταξύ της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. 

Στo πλαίσιo του προγράμματος και κατόπιν άδειας που ελήφθη από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 2408 μαθητές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε 76 σχολεία πανελληνίως.
http://www.2810.gr/crete/index.php?option=com_content&view=article&id=30603%3A2012-10-12-05-29-18&catid=4%3Akritika-more&Itemid=55

2ο Workshop 7EU-VET
Εσπερίδα για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 7 EU – VEΤ στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη  10 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, το 2ο Workshop για την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το ευρωπαϊκό έργο 7EU-VET, το οποίο είχε  κεντρικό σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας σε επαγγελματικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Lifelong Learning.
Τη συνάντηση προλόγισαν ο κ. Κλινάκης Απόστολος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης,  ο κ. Γιαλιτάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Νεολαίας – Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Μανουσάκης Γεώργιος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο κ.  Μανατάκης Γεώργιος, Διευθυντής 1ου Σ.Ε.Κ.,  ο κ.  Αρχοντάκης Κωνσταντίνος, Διευθυντής 6ου ΕΠΑΛ και η κ. Κορνηλάκη Έρρικα υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π.  (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Στο workshop συμμετείχαν πάνω από 30 έμπειρα  Στελέχη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αντιπροσωπεία της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία παρουσίασης και σχολιασμού των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 73 σχολεία πανελληνίως σε 2408 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για πολλά επιμέρους θέματα της δευτεροβάθμιας και δια βίου Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η παρούσα κατάσταση και οι επικείμενες εξελίξεις στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Επιπροσθέτως  πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων (Experts Interviews) στο πλαίσιο του έργου, στις  οποίες συμμετείχαν οι κ.κ. Αρχοντάκης, Διευθυντής 6ου ΕΠΑΛ, Μανατάκης, Διευθυντής του 1ου Σ.Ε.Κ., Σκλαβούνος Διονύσιος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ, Κορνηλάκη, Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π,  Κακαζιάνης Πέτρος μέλος Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης).
Σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα,  θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο Workshop, με την παρουσίαση όλων των συγκριτικών αποτελεσμάτων και από τις 7 χώρες.
O Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. κ. Ευάγγελος Καπετανάκης και  ο Καθ. κ. Νικόλαος Σακκάς, ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.