Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Απο τη Ελτεε-Υπερήφανοι για τους μαθητές τους οι καθηγητές των ΕΠΑΛ | Cretalive



Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»:
• Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου κατέλαβε την 1η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία ΕΠΑ.Λ-Σ.Ε.Κ. (Είχε καταλάβει τη 2η θέση τα δύο προηγούμενα χρόνια).
• Το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου που συμμετείχε για πρώτη φορά, διακρίθηκε στην 5η Πανελλήνια θέση (Ειδική διάκριση).
Στις πρώτες πέντε πανελλήνιες διακρίσεις βρίσκονται δύο σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στου υπεύθυνους του Πρ
Και τα δύο σχολεία θα τιμηθούν με τη σημαία του Αειφόρου Σχολείου.
• Το 2ο ΕΠΑΛ πήρε ως έπαθλο για την πρώτη θέση, εκπαιδευτική επίσκεψη τεσσάρων μαθητών και ενός καθηγητή στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους Καθηγητές τους, την κ. Άννα Λίβα (2ο ΕΠΑ.Λ) και τον κ. Κώστα Καγιαλή (6ο ΕΠΑ.Λ).
Παγκρήτιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής ρομποτικής:
Την πρωτιά στον παγκρήτιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέκτησαν μαθητές από το Ηράκλειο και δίνουν ραντεβού για την Ολυμπιάδα ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Η ομάδα Minoites αποτελούμενη από τους Άππελε Μάρτιν, Βαρδουλάκη Δημήτρη και Καμπιτάκη Ιωάννη, μαθητές του τομέα πληροφορικής του 6ου ΕΠΑ.Λ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του σχολείου τους και τομεάρχη πληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου Σταματουλάκη Μιχάλη, κατέλαβε την πρώτη θέση στον Παγκρήτιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Ρέθυμνο.
Μετά την νίκη αυτή η ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2013, στην Αθήνα, και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα φιλοξενηθεί για το 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Παγκρήτιος Διαγωνισμός  από τη WWF με θέμα «ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»:
Στο διαγωνισμό συμμετείχε το ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, με ένα βίντεο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη λίμνη του Ζαρού, με φωτογραφίες, τραγούδι και μουσική, δημιουργία αποκλειστικά της ομάδας των μαθητών (Αντωνακάκη Δοξούλα, Αλεβιζάκη Μαρία, Γουρλεμάκης Γιάννης, Πετράκης Φραγκίσκος, Δραμουντάνης Γιώργος και Ραπτάκης Γιάννης), με τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Το βίντεο είναι ανάμεσα στα πέντε πρώτα διακριθέντα και μπορείτε να το απολαύσετε στη διεύθυνση:  http://www.youtube.com/watch?v=slLCG_-PEWA
Με την συμμετοχή τους  οι μαθητές, σε όλες αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, ανταλλάσσουν εμπειρίες, ιδέες και τεχνογνωσία. Γίνονται δημιουργικοί και διατυπώνουν πρωτότυπες ιδέες μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, μάθησης και διασκέδασης.
Θα θέλαμε τέλος να σημειώσουμε ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με την καθοδήγηση και τη στήριξη των καθηγητών τους, καταφέρουν εκτός από τις γνώσεις, να αποκτούν δεξιότητες και να διακρίνονται σε Διαγωνισμούς".


Υπερήφανοι για τους μαθητές τους οι καθηγητές των ΕΠΑΛ | Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.