Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σε πελάγη επιτυχίας οι επιτυχόντες των ΕΠΑ.Λ.




Σε πελάγη επιτυχίας οι επιτυχόντες των ΕΠΑ.Λ. 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2013, 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2013, 15:02

Εκδόθηκαν προ ημερών τα αποτελέσματα εισαγωγής και για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Οι επιτυχίες στο νομό Ηρακλείου είναι πολλές. Υπάρχουν παιδιά που χωρίς καθόλου φροντιστήρια πέτυχαν να γράψουν καλούς βαθμούς, να διακριθούν και τελικά να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους.



Πέτυχαν να δικαιώσουν τα όνειρα των ίδιων, καθώς επίσης τους κόπους των καθηγητών τους και των γονιών τους.

Τα παιδιά των Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων δίνουν εισιτήριες πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω των οποίων έχουν δικαίωμα πρόσβασης μόνο σε ΤΕΙ και αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές. Διαγωνίζονται σε δύο μαθήματα γενικής παιδείας (Έκθεση και Μαθηματικά) και σε δύο μαθήματα ειδικότητας. Τα παιδιά των ΕΠΑ.Λ. κατά κανόνα δεν έχουν το άγχος των παιδιών των Γενικών Λυκείων. Δεν αντιμετωπίζονται, εξάλλου, από κανέναν ως άλογα κούρσας που πρέπει να... "πλασαριστούν" σε μια καλή θέση κατάταξης. Όμως, και τα παιδιά αυτά έχουν όνειρα και στόχους. Διαβάζουν, παλεύουν και κάνουν τη δική τους προσπάθεια, συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Σας παρουσιάζουμε τα 24 που κατορθώσαμε να εντοπίσουμε, με τις καλύτερες ευχές μας για καλή σταδιοδρομία. Σημειώνεται πως τα μόριά τους είναι με άριστα τα 2.000.


Κώστας Συγγελάκης
2ο ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου
Μόρια: 1.932
Ετών 18

Του Κώστα του αρέσει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Εν προκειμένω ο στόχος του ήταν μεγαλεπήβολος. Ήταν να περάσει στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοίκησης, είτε στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα. Με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε η επιτυχία του θεωρείται σίγουρη. Τώρα νιώθει ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν και είναι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.


Αντώνης Βαμποράκης
6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου
Μόρια: 1.961
Ετών 17

Ο Αντώνης είναι ενθουσιασμένος από την απόδοσή του, και πλέον, μετά από σκληρή προσπάθεια, μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον. Θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα δηλώσει ως πρώτη του προτίμηση τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοίκησης και ως δεύτερη τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.


Κώστας Παπαδάκης
ΕΠΑ.Λ. Μοιρών
Μόρια: 1.838
Ετών 18

Η Σχολή Υπαξιωματικών Διοίκησης και η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας είναι αντίστοιχα οι σχολές της πρώτης και της δεύτερης προτίμησης του Κώστα. Δεν επιλέγει τις σχολές αυτές αποκλειστικά και μόνο με την προοπτική της επαγγελματικής του αποκατάστασης. Του αρέσει ο Στρατός. Πλέον μπορεί να μπει στους κόλπους του και νιώθει χαρούμενος γι' αυτό.


Νικολέτα Αλεξάκη
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.831
Ετών 17
  
Της Νικολέτας της αρέσει το διάβασμα. Έγραψε άριστα στα μαθήματα ειδικότητας, ενώ αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στην Έκθεση. Τώρα, όμως, νιώθει ικανοποίηση γιατί πέτυχε αυτό που ήθελε. Πέτυχε να εισαχθεί στο περιζήτητο ΤΕΙ Αισθητικής-Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης. Πιστεύει πως ως αισθητικός θα έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση.


Ελευθερία Δροσατάκη
1ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου
Μόρια: 1.748
Ετών 17

Οι φίλοι της λένε πως είναι αντικειμενικό και προσγειωμένο άτομο. Ως τέτοιο δε θα μπορούσε παρά να πετύχει το στόχο της για εισαγωγή στο ΤΕΙ Πληροφορικής Ηρακλείου. Νιώθει ικανοποίηση για την επιτυχία της αυτή, όμως δεν επαναπαύεται. Έχει ήδη αποφασίσει πως, όταν τελειώσει το ΤΕΙ, θα κάνει ένα μεταπτυχιακό για να έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.


Γεωργία Γεωργοπούλου
1ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου
Μόρια: 1.735
Ετών 19

Στόχος της ήταν να εισαχθεί είτε στο ΤΕΙ Λογιστικής Ηρακλείου, είτε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ίδιου Ιδρύματος. Με τα μόρια που συγκέντρωσε θεωρεί ότι της "πιάνει" και με το παραπάνω, οπότε δε είναι ανάγκη να περιμένει καν τον Αύγουστο για την "επισημοποίηση" της επιτυχίας της. Πιστεύει ότι με πολλή προσπάθεια θα συνεχίσει να τα καταφέρνει.


Αντωνία Αδαμάκη
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.725
Ετών 18

Τα αποτελέσματα δεν εξέπληξαν την Αντωνία. Έγραψε όσο περίμενε, αν και τα μαθηματικά τη ζόρισαν λίγο. Νιώθει χαρά και συγκίνηση που πέτυχε το στόχο της. Θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση, γι' αυτό και ως πρώτη της προτίμηση έχει το ΤΕΙ Εργοθεραπείας Θεσσαλονίκης και ως δεύτερη το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Λαμίας. Ευχαριστεί την οικογένεια και τους καθηγητές της.


Αθηνά Μακρομιχαλάκη
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.722
Ετών 18

Πρώτη προτίμηση της Αθηνάς είναι το ΤΕΙ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας στην Αθήνα. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τις καθηγήτριες ειδικότητας που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια να βοηθήσουν τους μαθητές και να καλύψουν τα κενά τους. Αυτό, καθώς μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχε τοποθετηθεί η μία από τις δύο καθηγήτριες που απαιτούνταν για την κάλυψη των ωρών διδασκαλίας.

       
Αγγελική Σαπουντζή
3ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου
Μόρια: 1.721
Ετών 18

Η Αγγελική νιώθει υπέροχα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Δεν πήγαινε σε φροντιστήριο και κατάφερε να γράψει καλά και με προσήλωση στο στόχο της και συστηματικό διάβασμα. Η σχολή της πρώτης της προτίμησης είναι το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηρακλείου και η φιλοδοξία της είναι να γίνει μια καλή και ευσυνείδητη νοσηλεύτρια.
       
Έλενα Κουγιουμουτζάκη
ΕΠΑ.Λ. Μοιρών
Μόρια: 1.694
Ετών 19

Οι σχολές πρώτης προτίμησης της Έλενας βρίσκονται εκτός Κρήτης. Πρόκειται για το ΤΕΙ Λογοθεραπείας (στην Πάτρα ή στα Γιάννενα) και για το ΤΕΙ Εργοθεραπείας στην Αθήνα. Πιστεύει ότι θα περάσει σίγουρα σε ένα από αυτά και ήδη νιώθει ελευθερία... Θα της λείψουν, βέβαια, οι συμμαθητές και οι καθηγητές της, ωστόσο αυτό θα αντισταθμιστεί από τη νέα της ζωή που μόλις ξεκινά.


Γιώργος Παπαδάκης
6ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.549
Ετών 18

Στόχος του Γιώργου είναι να εισαχθεί σε Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ και η ελπίδα του είναι μετά την αποφοίτηση να βρει δουλειά. Αν με τη βαθμολογία του μπορεί να εισαχθεί και στο ΤΕΙ Ηρακλείου και σε κάποιοι άλλο, θα προτιμήσει το κάποιο άλλο, προκειμένου να ζήσει ζωή φοιτητική. Όταν είδε τους βαθμούς του δεν εξεπλάγη, καθώς περίμενε ότι θα έχει γράψει όσο έγραψε.


Βαγγέλης Πρωτογεράκης
6ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.665      
Ετών 17,5

Με το βαθμό που έγραψε περνάει στο ΤΕΙ Μηχανολογίας της Αθήνας, όμως προτιμά να μείνει στον τόπο του και να φοιτήσει στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης. Ο Βαγγέλης το περίμενε ότι θα έχει πάει καλά. Είχε διαβάσει, γιατί «τόσα μόρια δε συγκεντρώνονται χωρίς να διαβάσεις». Τον δυσκόλεψε περισσότερο η Έκθεση, που ήταν το πρώτο μάθημα, αλλιώς θα είχε πιάσει ακόμα πιο καλό βαθμό.
 Ειρήνη Λυπαράκη
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.579,5      
Ετών 18

Της Ειρήνης της αρέσει να ασχολείται με τα παιδιά, γι' αυτό και στόχευσε στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας των ΤΕΙ. Όπως είναι τώρα οι βάσεις περνάει Θεσσαλονίκη, ενώ αν ανέβουν αρκετά, θα καταλήξει στα Γιάννενα. Είναι ικανοποιημένη από την απόδοσή της και από το γεγονός ότι έχει δώσει χαρά στους δικούς της ανθρώπους με την επιτυχία της.


Γιάννης Παπαδοκωστάκης
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.676
Ετών 18

Την επιθυμία του να μπει στο Εμπορικό Ναυτικό εκπλήρωσε ο Γιάννης, ο οποίος συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία χωρίς καμία εξωσχολική βοήθεια. Πώς το κατάφερε αυτό; Διάβαζε μόνος του και πρόσεχε στην τάξη όταν μιλούσαν οι καθηγητές του. Ήξερε ότι θα πάει καλά, αλλά δεν ήξερε πόσο καλά. Οι γονείς του δεν τον πίεσαν ποτέ και τώρα χαίρονται μαζί του.
 
Μαρία Χριστοδουλάκη
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.624,5
Ετών 17,5

Η Μαρία θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Λογοθεραπείας Πάτρας και με τους βαθμούς που συγκέντρωσε πιστεύει πως το "πιάνει". Χάρηκε πάρα πολύ γι' αυτό, ειδικά μάλιστα τη στιγμή που περίμενε πως θα είχε πέσει χαμηλότερα. Το επάγγελμα της λογοθεραπεύτριας της αρέσει, αλλά και το ότι θα βρει δουλειά. Μας λέει ότι μπορεί να μη διάβαζε πάρα πολύ, αλλά πάντα με σωστό πρόγραμμα.


Κώστας Βάμβουκας
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.603,5
Ετών 19

Πέρυσι η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού είχε βάση 1.200 μόρια. Όσο κι αν ανέβουν οι βάσεις, λοιπόν, ο Κώστας με τα 1.600 μόρια έχει στο... τσεπάκι του την εισαγωγή. Όπως λέει, στην επιτυχία του συντέλεσε το γεγονός ότι έδωσε δύο μαθήματα ειδικότητας, τα οποία του άρεσαν και τα διάβασε καλά, ακόμα κι αν δεν πήγε φροντιστήριο. Αν όλα τα μαθήματα που έδινε ήταν γενικής παιδείας, θα έπεφτε χαμηλότερα.


Γιώργος Καραγιάννης
6ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.578
Ετών 18,5

Στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Ηρακλείου θα πάει ο Γιώργος, που αν και μπορεί να εισαχθεί και σε άλλες σχολές, προτιμά να μπει σε αυτήν που του αρέσει. Το ότι "πιάνει" το τμήμα της επιλογής του δεν αποτέλεσε για τον ίδιο μεγάλη έκπληξη, αφού είχε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ερωτηθείς για το μέλλον, απάντησε: «Να τελειώσουμε πρώτα με το καλό και τα υπόλοιπα θα βρεθούνε».
          

Ραφαέλα Λιναρίτη
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.715
Ετών 18

Η Ραφαέλα έγραψε δύο 20άρια και στα δύο μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκε: Στην Ανατομία και στην Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας. Έτσι συγκέντρωσε μόρια με τα οποία πάει σχεδόν όπου θέλει. Εκείνη προτιμά το Τμήμα Εργοθεραπείας, αν και της αρέσει και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Περίμενε ότι θα γράψει καλά, γιατί διάβαζε έναν ολόκληρο χρόνο. Είχε σωστό πρόγραμμα, αλλά αφιέρωσε και πολλές ώρες στη μελέτη της.

Μανόλης Καμνάκης
ΕΠΑ.Λ. Μοιρών
Μόρια: 1.580
Ετών 19

Στο Τμήμα Τεχνικών Αεροσκαφών του ΤΕΙ Χαλκίδας επιθυμεί να περάσει ο Μανόλης. Σε αυτό ήθελε να εισαχθεί, πράγμα που του επιτρέπει άλλωστε η βαθμολογία του. Τα όνειρά του για το μέλλον είναι απλά, όπως κάθε παιδιού στην ηλικία του: Να τελειώσει τη σχολή και να βρει μια δουλειά.


Μαρίνα Λουλάκη
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.703
Ετών 17,5

Ικανοποιημένη που τέλειωσε το σχολείο, που πέτυχε το στόχο της και αρχίζει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή της δηλώνει η Μαρίνα. Όπως μας είπε, κατά 90% θα δηλώσει πρώτη προτίμηση το ΤΕΙ Λογοθεραπείας. Το άλλο 10% το συγκεντρώνει το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας, επειδή νομίζει ότι θα έχει καλύτερη αποκατάσταση και επειδή της αρέσει να κατασκευάζει πράγματα.

Λευτέρης Παπαδάκης
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.798
Ετών 18

Ο Λευτέρης τελείωσε την α' τάξη σε γενικό λύκειο. Όταν είδε πως... δεν τραβούσε το πράγμα, συνειδητοποιημένα και αποφασιστικά μεταγράφτηκε μαζί με ένα φίλο του σε Επαγγελματικό Λύκειο. Ο στόχος του ήταν η Φυσιοθεραπεία του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η πρόσβαση σε αυτό ήταν πιο σίγουρη μέσω ΕΠΑ.Λ. Στα διαλείμματα του διαβάσματος έκανε στίβο για να αποφορτίζεται.

Μαρία Μαυρόκωστα
ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου
Μόρια: 1.552
Ετών 17,5

Η Μαρία διάβασε αρκετά για τις εξετάσεις, αν και, όπως λέει εκ των υστέρων, «ίσως και να μη χρειαζόταν τόσο πολύ»... Θα δηλώσει ως πρώτη της προτίμηση είτε Τεχνολογία Τροφίμων, είτε το Τμήμα Οινολογίας, που και τα δύο έχουν έδρα την Αθήνα. Η επιλογή της βασίζεται στο γεγονός ότι την ενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλά πιστεύει ότι θα έχει επαγγελματική αποκατάσταση.

Ειρήνη Ξενικάκη
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.763
Ετών 18

Είχε προετοιμαστεί μόνη της καλά και επίμονα. Περίμενε ότι θα είχε πάει καλά. Ίσως μάλιστα και λίγο καλύτερα απ' ό,τι η συγκεντρωτική της βαθμολογία, ωστόσο δηλώνει ικανοποιημένη. Η πρώτη της προτίμηση είναι τα τμήματα Φυσιοθεραπείας (πιάνει Πάτρα και Θεσσαλονίκη). Της αρέσει, άλλωστε, να βοηθάει κόσμο και να απαλύνει τον πόνο...


Στέλιος Μαθιουδάκης
2ο ΕΠΑ.Λ.
Μόρια: 1.895
Ετών 18

Ο Στέλιος, όπως και ο φίλος του Λευτέρης Παπαδάκης, ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη. Εκεί πρόκειται να φοιτήσουν μαζί στο Τμήμα Φυσιοθεραπείας.


της Ελένης Σταυρουλάκη


http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1052832&srv=132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.