Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Διενέργεια προγράμματος του Ευρωπαϊκού οργανισμού διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina» από το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνω ότι το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης επελέγει σαν ένα από τα τρία κέντρα στην Ευρώπη
που θα συντονίσουν το πρόγραμμα του ευρωπαικού οργανισμού διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina» για μαθητές Γυμνασίου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ομάδες από την Σουηδία και το Βέλγιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πραγματοποίηση πειράματος εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια του φύκους Σπιρουλίνα μετωπικά από τους μαθητές με τη χρήση ειδικής διάταξης που θα προμηθεύσει ο ESA (1 διάταξη ανά 10 μαθητές) και συμμετοχή σε ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών και θα περιλαμβάνει τηλεδιάσκεψη με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti για συζήτηση και απάντηση σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων πάνω στο θέμα του προγράμματος.
Η ημερομηνία της ημερίδας θα είναι από 13 έως 24 Απριλίου 2015 και θα ανακοινωθεί από τον ESA μερικές βδομάδες πριν τη διεξαγωγή της.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση.

Ελευθερία Φανουράκη
Υπεύθυνη 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου
..............................
...........................
Διεύθυνση: Πιτσουλάκη 24, 71307 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ/Fax: 2810327256/2810360253
e-mail: mail@1ekfe.ira.sch.gr
web: http://1ekfe.ira.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.